Обработващ център KN-6410C

Имате нужда от технически консултант, който да отговори на въпросите Ви?

+359 87 997 9749
sales@kdtmac.bg
CNC Обаботващ център KN-6410C

Обработващ център KN-6410C

Система за управление TPA + TPAcad (Италия)
Електрошпиндел: HSD (Италия) 13,2 kW HSK-63F
Обработка по 4 оси
Магагазин за инструменти въртящ се - 16 инструмента
Пробивна глава HSD 12V+8H+1S

Описание на продукта

CNC обработващия център KDT KN-6410C с 4-осова обработка с един фрезови шпиндел и група за пробиване и оформяне на отвори (12 вертикални шпиндела + 8 хоризонтални + трион за изрязване на канали) е предназначен за прецизно, високоскоростно фрезоване и оформяне на отвори в изделия от мебелни и дърводелски части (шперплат, мебелни плоскости, ПДЧ, МДФ, масивна дървесина от меки и твърди видове).

Машината е оптимално подходяща за дървообработващата и мебелната промишленост, които изискват повишена гъвкавост на оборудването (Добавяне на отвори и фрезоване). Тя ще бъде полезна както в предприятието на начално ниво, така и в мащабното производство.

Отличителни характеристики

-Обработваща площ 3250*1250 мм.
-Тип на масата: Подвижни маси „SCHMALZ“.
-Шпиндел: HSD (Италия) - 13,2 kW с патрон HSK-63F.
-Група за пробиване и фрезоване: 12V+8H+1S.
-4-та ос - C.
-Сервомотори за движене на инструмента и шпиндела по осите X / Y / Z: - 1,8 / 1,3 / 1,3 kW.
-Скорост на движение по осите X/Y/Z: - 80/75/30 m/min.
-Механизъм за автоматична смяна на инструменти от револвиращ тип за 16 инструмента.
-Пулт за управление TPA на руски език (Италия) - включва: Tra WSCM - управление на машината.
-Tpa Cad - моделиране; редактиране, създаване на програми за управление.
-конвейер за отстраняване на стружките, монтиран в основния комплект на машината.
-KDT Remote Services (дистанционни услуги) - (телеуслуги) дистанционно обслужване чрез интернет връзка с цел отстраняване на неизправности, диагностика, поддръжка, ремонт или оптимизиране на процеса.
-Сензор за калибриране на инструменти.
-Двуконтурна система за смазване.
-Възможност за работа в режим на махало.
-Защитно ограждение.

Предимства на дизайна

Машината извършва следните операции: фрезоване по три оси (фасади, врати, части за корпусна мебел и др.), пробиване на отвори от пет страни и изрязване на канали по ос Х с трион. Тези операции осигуряват обработката на прости и сложни детайли в една инсталация, без да се налага преконфигуриране на машината.

За разлика от конвенционалното 3-осово фрезоване на детайл, 4-осовата обработка ви позволява да обработвате детайла от пет страни, без допълнителни операции за пренареждане на детайла върху работния плот.Това ви позволява да получавате продукти със сложна форма с висока точност и скорост на обработка.

Контролно бюро TPA (Италия) - включва 2 модула: Tra WSCM - управление на машини и Tpa Cad - моделиране, редактиране, създаване на програми за управление.

Допълнителен сензорен преносим контролен панел за удобно управление на машината.

Основата на машината има формата на рамкова конструкция с укрепващи ребра , изработени от цяла  листова стомана, която осигурява надеждна основа за по-нататъшното закрепване на всички модули и сглобки към нея. Високата прецизност на изпълнението гарантира точно движение на конзолата и шпиндела, което впоследствие се отразява на точността на обработката.

В основната конфигурация машината има конвейер за отстраняване на стърготини и малки остатъци от детайли.

Машината е оборудвана със съвременен мощен електрошпиндел с мощност 13,2 kW от италианския производител HSD, „ES951 e-core“. Това е първият електрошпиндел със собствена интелигентност, който самостоятелно диагностицира работата си и изпраща информация до системата за управление на машината в реално време. Това позволява точно управление на работните режими на шпиндела и съобразяване с необходимата технология за обработка на детайла, което осигурява стабилна работа на машината, високо качество на обработката и удължава живота на инструмента.

Автоматичната смяна на инструменти с 16 позиции ще осигури на машината необходимия запас от използвани фрези и ще ви позволи да извършвате сложни операции с повече инструменти. Магазинът е оборудван със сервозадвижване, което ви позволява да сменяте инструмента с висока точност и скорост.

Конусен инструмент и шпиндел HSK 63F Инструменталната система HSK е разработена от немски специалисти специално за високоскоростна и високопрецизна обработка. Използването на HSK конус осигурява радиална и аксиална точност. HSK 63F е предназначена за използване с високоскоростни инструменти.

Пробивна и фрезоваща група (12 вертикални + 8 хоризонтални шпиндела + 1 трион за изрязване на канали).

Сензорът за автоматично измерване и калибриране на инструмента прави точно измерване на дължината на инструмента, намалява времето за настройка на машината, което значително улеснява работата на оператора.

Допълнителното обдухване на зоната на обработка осигурява ефективно отстраняване на стърготини от зоната на рязане, което оказва значително влияние върху качеството на обработката и живота на инструмента.

Сачмени винтове по оста YZ - движението се извършва с помощта на сачмен винт TBI , който гарантира пълна липса на луфт и впоследствие висока точност на движението. Цифровия контрол на ускорението заедно с високата твърдост на конструкцията позволяват високоскоростни движения без вибрации.

Зъбната рейка и зъбното колело на SOTER със зъби, шлифовани от закалена стомана, осигуряват висока прецизност и гладко движение поради минимално триене и липса на хлабини. Зъбното колело е интегрирано във високопрецизна планетарна скоростна кутия.

Ролковите водачи и долните скоби на HIWIN  осигуряват плавно движение благодарение на минималното триене, като същевременно поддържат здраво захващане и прецизна точност.

Високомощните X/Y/Z 1.8/1.3/1.3kW сервомотори на Delta Electronics и прецизните планетарни редуктори на SESAME Motor Taiwan осигуряват синхронно движение, висока прецизност и динамика. Скорост на движение по осите X/Y/Z - 80/75/30 m/min.

Работна маса с подвижни греди - 6 броя и вакуумни вендузи „SCHMALZ“ (Германия) - 18 броя.

Режимът на работа на махалото разделя работния плот на две зони - това ви позволява да задавате различни програми за обработка в тези зони и може значително да съкрати времето за работа (цикъла) на машината, времето, когато обработката се извършва в една от зоните, а в друга операторът извършва поддръжка на машината (смяна на детайла ).

Системата за защита с инфрачервен сензор осигурява безопасността на оператора по време на работа с машината.

Автоматичната система за смазване смазва всички необходими компоненти и възли.

Цялото оборудване на завода на KDT използва електрически компоненти от надеждни производители. Те са взаимозаменяеми, като по този начин се повишава ефективността на сервизната поддръжка и контрола на качеството. Това са основно Delta Electronics, INVT (Innovation Value Teamwork), като в някои конфигурации се използват компоненти със специално предназначение от Schneider Electric, Siemens, Lenovo (индустриален компютър).

Вакуумната система с капацитет от 160 m3/h надеждно фиксира обработвания детайл.

Технически характеристики

Обработващ център KN-6410C
Система за управлениеTPA (Италия)
Размер на масата, mm3250x1250
ШпинделHSD,13,2 kW, 24000 об/мин, скоба HSK-63F
Четвърта ос CHSD
Пробивна глава12 вертикални + 8 хоризонтални шпиндела при 6000 об/мин + 120 мм циркуляр за изрязване на канали
Смяна на инструментаРеволверна смяна 16 позиции на инструменти
Максимална дължина на инструмента (без височината на обработвания детайл), mm200
Скорост на движение по X/Y/Z, m/min80/75/30
Мощност на сервоуправлението X/Y/Z, kW1.8/1.3/1.3
Конфигурация на масата6 вакуумни траверси, 18 засмукващи чаши SCHMALZ
Обща консумирана мощност, kW25.32
Производителност на вакуумните помпи, m3/час1x160
Габаритни размери ДхШхВ, mm5055x3090x2715
Тегло, kg4000

Видео

Направете запитване
    phonechevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram