Кантираща машина KE-668JGB

Имате нужда от технически консултант, който да отговори на въпросите Ви?

+359 87 997 9749
sales@kdtmac.bg
Кантираща машина KE-668JGB

Кантираща машина KE-668JGB

Радиусно фрезоване
Съд за лепило + голям съд за лепило
Диамантен нож за подрязване
Високоскоростно проследяване

Описание на продукта

Автоматичната кантираща машина KE-668JGB е предназначена за едновременно кантиране на прави кантове на мебелни плоскости и заготовки със синтетичен ролков материал.

кантираща машина - схема на заобляне

Отличителни характеристики

-Висока скорост на подаване 15-23 m/min;
-Два съда за лепило - един с предварително разтопяване и един без предварително разтопяване;
-Пневматично регулиране за различни дебелини на кантовете от контролния панел;
-Притискащата лента вместо с ролки гарантира прецизно позициониране на детайла на всички етапи от обработката на кантовете при скорост 23 m/min;
-Панел за управление "Touch screen";
-Вграден контрол на точките за движение за безконтактно управление на обработващите единици;
-Възможност за програмиране на технологични прекъсвания на съда за лепило;
-Въведена възможност за автоматично преконфигуриране на водача до размера, зададен на контролния панел, с помощта на енкодера.
-Допълнителни притискащи ролки за надеждно фиксиране на детайлите;
-Лампа за нагряване на крайната повърхност на детайла;
-Осветление в защитната кабина;
-Ограничители на вратите в защитната кабина;
-Приставката за подаване на запаси предотвратява повреждането на компонентите на машината по време на работа;
-Пневматичен затвор на ролката за лепило, който предотвратява замърсяването;
-Регулиране на предния и задния надвес на канта от контролния панел;
-Изпълнение в съответствие със стандартите CE.
-Машината разполага с две устройства за нанасяне на течности:
1. Първият модул за нанасяне на разделителната течност: с помощта на 2 дюзи в предната част на модула за предфрезоване на детайла. Това е, когато се прилага специална освобождаваща течност така, е всичкото излишно лепило, което стърчи навън, не влиза в контакт с детайла.
2. Втори модул за нанасяне на полираща течност: с помощта на 2 дюзи в предната част на полиращия модул. Това е почистващата течност, която се нанася. Основната задача е да се отстрани нанесеният в началото разделителен агент (разделителна течност) и всички свободни остатъци от лепило. А също и да се придаде блясък на обработения кант на детайла.

Design advantages

Основата на машината за кантиране има формата на твърда кутия с необходимите укрепващи ребра, което гарантира точното разположение на всички възли през целия период на работа.

Машината се управлява с дисплей тип "Touch screen". Иконите за включване/изключване на агрегатите и възлите на дисплея са интуитивни и не изискват специални умения за управление на машината

Ограничител за подаване на детайли контролира минималното разстояние между детайлите, като предотвратява повреда на компонентите на машината по време на работа.

Модулът за залепване е оборудван с два високочестотни мотора, които осигуряват висококачествена обработка на крайната страна на материала преди залепването на канта.
Предварителното фрезоване се справя със "стъпката" от пробивния трион, стърготините. Предварителен съединител е оборудван с диамантени фрези с височина 40 mm (65 mm по избор).

Предварително загряване на челната страна на детайла за по-добро залепване.

Притискащият агрегат се състои от 5 ролки, които се задвижват пневматично, което гарантира равномерно разпределение на силите върху ръба по време на залепването. От 4-те ролки 2 са с различен конус, което осигурява разпределение на силата на притискане по дебелината на детайла. 2 цилиндрични ролки прилагат натиск по цялата дебелина на детайла, а 3 конични ролки са концентрирани върху долната и горната част на детайла. Мощният пневматичен цилиндър на ножа за предварително рязане се справя добре с дебелия кант.

Машината има две резервоара за лепило. Първия е автоматичен горен резервоар за лепене с предварително разтопено лепило , с вместимост 5 литра. Лепилото се дозира и не се прегрява по време на престоя на машината. Прозорчето за наблюдение ви позволява да контролирате наличието на лепило. Времето за загряване и готовност за работа е 15 минути. Втората ваната е за лепило без предварително разтяне с незалепващо покритие.


Машината е оборудвана с автоматично пневматично зареждане на гранулирано лепило. В долната част на леглото на машината има голям бункер за 12,5 kg, от който чрез въздушния поток гранулите се транспортират до горния бункер с предварително разтопено лепило.

Модулът за точно окрайчване е оборудван с два високочестотни електродвигателя, а движението на режещите части се извършва по специални линейни водачи. Устройството е оборудвано с автоматична система за смазване на водачите, както и със собствена аспирационна дюза. Дисковете на модул имат ъгъл на завъртане от 0 до 15 градуса.

Фрезовият агрегат се състои от два високочестотни електродвигателя, оборудвани с диамантени радиусни фрези , които позволяват обработката на материал за кантове с дебелина от 0,4 до 3,0 mm.
Детайлът се проследява от два големи кръгли разпределителя (на всеки двигател), монтирани на плаващ възел, като тази конструкция предотвратява образуването на скрап по време на фрезоването. Първият модул за фрезоване е оборудван с фрези с радиус 2 mm, а вторият модул за фрезоване е оборудван с фрези с радиус 1 mm. Всяко фрезово устройство е настроено на две дебелини на канта и се превключва от контролния панел.

Апаратът за обхождане (профилиране) е оборудван с четири високоскоростни мотора и успешно работи със скорост 26 m/min.
Устройството е оборудвано с диамантени радиусни фрези. Съществуват четири схеми на работа на възела.

Първата и втората цикла са оборудвани с два твърдосплавни радиусни ножа, които след фрезоване на канта отстраняват тънък слой от фрезованата част на канта и премахват кинематичната вълна, в резултат на което се получава гладка обработена повърхност.
На първия възел радиусът на ножа е 2 mm, а на втория възел радиусът на ножа е 1 mm. Възлите се включват от контролния панел на машината.

Радиусните цикли са оборудвани с механизми за пневматично пренастройване от таблото за управление с различна дебелина на канта и с механизъм за разделяне на остатъците от канта по дължина за по-ефективното им отстраняване.

Правата цикла е оборудвана с два прави ножа от твърда сплав (остъргване на лепило), които извършват обработка на кантовете в местата на съединяване с детайла. Тази операция отстранява излишното лепило и микро-несъвършенства по шевовете на местата, където кантът е залепен към детайла.


Двойният полиращ модул
 полира обработваната част на канта, като високото качество се постига чрез осцилираща система, задвижвана от пневматични цилиндри. За да се придаде завършващ блясък на ръба, се инсталира устройство за нанасяне на полираща течност.

Притискащата греда с ремък и автоматично позициониране гарантира прецизно и надеждно позициониране на детайла във всички етапи на обработката на ръбовете при скорост 23 m/min.

Допълнителните притискащи ролки гарантират надеждно фиксиране на детайла.


Енкодерът на механизма за повдигане/понижаване на притискащата греда ви позволява автоматично да позиционирате гредата според дебелината на детайла, зададена на контролния панел

Централизирана автоматична система за смазване на водачите на агрегата за предфрезоване.

Електрическите компоненти са изработени в съответствие със стандартите CE.

Вратите на машината са покрити със слой шумоизолация, от пенополиуретанова пяна, което ви позволява да постигнете комфортна работа с оборудването.

Технически характеристики

Модел: KE-668JGB
Скорост на подаване (m/min)15-23
Дебелина на канта (mm)0.4-3
Дебелина на детайла (mm)9-60
Дължина на детайла (mm)≥120
Ширина на детайла (mm)≥60
Мин. размери на детайла (mm)120*60
Инсталирана мощност (kW)30.93
Габаритни размери (L) (W) (H) (mm)10292L*990W*1960H
Изходи за аспирацияØ100*2+Ø125*7

Видео

Направете запитване
    phonechevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram