Обработващ център KN-3710D

Имате нужда от технически консултант, който да отговори на въпросите Ви?

+359 87 997 9749
sales@kdtmac.bg
Обработващ център KN-3710D

Обработващ център KN-3710D

-Система за управление TPA + TPA-Nesting (ИТАЛИЯ)
-Електрошпиндел: HSD (Италия) 13,2 kW HSK-63F
-Въртящ се механизъм за смяна на инструменти за 12 инструмента
-Пробивна глава за 10 вертикални шпиндела

Описание на продукта

CNC обработващият център KDT KN-3710D с един HSD фрезови шпиндел и 12-позиционна револверна смяна на инструментите на сервозадвижване и пробивна глава за 10 вертикални шпиндела с ръчна смяна на инструментите е предназначен за прецизно, високоскоростно фрезоване и запълване на отвори в различни листови и композитни материали, както и в масивна дървесина от меки и твърди видове. Тя ще бъде полезна както в предприятието на начално ниво, така и в мащабното производство.

Машината е оборудвана с модерна CNC система TPA (Италия). Системата с ЦПУ има широк спектър от приложни функции. Интуитивният интерфейс позволява бързо да се подготви персоналът на предприятието за програмиране и работа с машината.

Отличителни характеристики

-Обработваща площ 3100*2150 мм.
-Вретенце: HSD (Италия) - 13,2 kW с касета HSK-63F.
-Група за пробиване за 10 вертикални шпиндела с мощност 1,7 kW, 6000 об/мин и диаметър на отвора 10 mm.
-Сервомотори за преместване на портала и шпиндела по осите X/Y/Z: - 1,5 kW.
-Скорост на придвижване по осите X/Y/Z: - 80/80/30 m/min.
-Механизъм за автоматична смяна на инструменти от револвиращ тип за 12 инструмента.
-Пулт за управление TPA на руски език (Италия) - включва: Tra WSCM - управление на машината.
-Tpa Cad - моделиране. редактиране, създаване на програми за управление.
-KDT Remote Services (дистанционни услуги) - (телеуслуги) дистанционно обслужване чрез интернет връзка с цел отстраняване на неизправности, диагностика, поддръжка, ремонт или оптимизиране на процеса.
-Вакуумни помпи Becker с мощност 5,5 kW - 2 бр.
-Механизъм за захващане на детайли.
-Механизъм за подравняване на листа.
-Сензор за калибриране на инструмента.
-Двуконтурна система за смазване.
-Въздушен поток в зоната на фрезоване.
-Конструкция от портален тип.
-Пневматични стопери - 6 бр.

Предимства на дизайна

Контролно табло TPA (Италия) - включва 2 модула: Tra WSCM - управление на машини и Tpa Cad - моделиране, редактиране, създаване на програми за управление.

Вакуумна маса с работна площ 31002150100 mm за 6 вакуумни зони. Има възможност за работа в люлеещ се режим и с малки части.

Основата на машината има формата на рамкова конструкция с укрепващи ребра , изработени от цяла листова стомана, която осигурява надеждна основа за по-нататъшното закрепване на всички модули и сглобки към нея. Високата прецизност на изпълнението гарантира точно движение на конзолата и шпиндела, което впоследствие се отразява на точността на обработката.

Машината е оборудвана със съвременен мощен електрошпиндел с мощност 13,2 kW от италианския производител HSD, „ES951 e-core“. Това е първият електрошпиндел със собствена интелигентност, който самостоятелно диагностицира работата си и изпраща информация до системата за управление на машината в реално време. Това позволява прецизно управление на работните режими на шпиндела и съобразяване с необходимата технология за обработка на детайла, което осигурява стабилна работа на машината, високо качество на обработката и удължава живота на инструмента.

Автоматичната смяна на инструменти с 12 позиции ще осигури на машината необходимия запас от използвани фрези и ще ви позволи да извършвате сложни операции с повече инструменти. Магазинът е оборудван със сервозадвижване, което ви позволява да сменяте инструмента с висока точност и скорост.

Автоматичната смяна на инструменти с 12 позиции ще осигури на машината необходимия запас от използвани фрези и ще ви позволи да извършвате сложни операции с повече инструменти. Магазинът е оборудван със сервозадвижване, което ви позволява да сменяте инструмента с висока точност и скорост.

Пробивна група за 10 вертикални шпиндела с мощност 1,7 kW, 6000 оборота в минута и диаметър на отвора 10 mm.

Ефективната система за отстраняване на стърготините в 2 отделни аспирационни отвора - за фрезовата и пробивната група, подобрява качеството на обработката и предотвратява повреждането на детайлите. Ефективността на аспирацията се допълва от интелигентна система за въздушен поток, инсталирана директно на шпиндела. Системата позволява да насочите въздушния поток в посока, обратна на текущата обработка, и да поддържате зоната на рязане чиста, което подобрява качеството на рязане.

Сензорът за автоматично измерване и калибриране на инструмента прави точно измерване на дължината на инструмента, намалява времето за настройка на машината, което значително улеснява работата на оператора.

Сачмени винтове по ос Z - движението се извършва с помощта на сачмен винт PMI (Тайван) , който гарантира пълна липса на луфт, а впоследствие и висока точност на движението.

Зъбната рейка и зъбното колело KAI HE (Тайван) са със зъби, шлифовани от закалена стомана, осигуряват висока точност и гладко движение поради минимално триене и липса на луфт. Зъбното колело е интегрирано във високопрецизна планетарна предавателна кутия.

Ролковите водачи и долните конзоли на HIWIN (Тайван) осигуряват плавно движение поради минимално триене, като същевременно поддържат здраво захващане и прецизна точност.

Високомощните сервомотори INVT 1,5 kW и прецизните планетарни редуктори SESAME Motor Taiwan осигуряват синхронно движение, висока прецизност и динамика.

Двукръгова система за смазване смазва всички необходими компоненти и възли - автоматична система за смазване по осите X/Y, ръчна система за смазване по оста Z.

Пневматичните повдигачи осигуряват прецизно позициониране и улесняват работата на оператора.

Почистването на тласкача(пушера) на детайлите/работната маса намалява времето за поддръжка и предотвратява попадането на стружки под детайла, което значително влияе върху качеството на обработката, като улеснява работата на оператора. В същото време то сблъсква детайлите и почиства масата от стърготини.

Цялото оборудване на завода на KDT използва електрически компоненти от надеждни производители. Те са взаимозаменяеми, като по този начин се повишава ефективността на сервизната поддръжка и контрола на качеството. Това са основно Delta Electronics, INVT (Innovation Value Teamwork), като в някои конфигурации се използват компоненти със специално предназначение от Schneider Electric, Siemens, Lenovo (индустриален компютър).

2 вакуумни помпи Becker с мощност 5,5 kW всяка и капацитет от 250 m3/h всяка осигуряват сигурно фиксиране на детайла.

ДОПЪЛНИТЕЛЕН МЕХАНИЗЪМ ЗА ЗАХВАЩАНЕ НА ДЕТАЙЛИ ! Позволява ви да увеличите производителността с 20-30% благодарение на едновременното зареждане и разтоварване на детайлите, Използва се с допълнителни маси за зареждане и разтоварване.

Технически характеристики

Обработващ център KN-3710D
Система за управлениеTPA (Italy)
Размер на масата, mm3100x2150
Разстояние от върха на шпиндела до повърхността на масата, mm72-252
ШпинделHSD, 13.2 kW, 24000 rpm, clamp HSK-63 F
Пробивна глава10 вертикални шпиндела, 1,7 kW, 6000 об/мин
Смяна на инструментитеРеволверна смяна на инструментите за 12 места
Максимален диаметър на инструмента, mm140
Максимална дължина на инструмента (без височината на детайла), mm100
Скорост на движение по X/Y/Z, m/min80/80/30
Мощност на сервоуправлението X/Y/Z, kW2*1.5/1.5/1.5
Брой вакуумни зони, бр.6
Обща консумирана мощност, kW32,8
Производителност на вакуумните помпи, m3/час2x250
Габаритни размери ДхШхВ, мм4500x3350x2415
Тегло, kg5000

Направете запитване
    phonechevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram