Обработващ център KN-6516C

Имате нужда от технически консултант, който да отговори на въпросите Ви?

+359 87 997 9749
sales@kdtmac.bg
CNC гредови център KN-6516C

Обработващ център KN-6516C

Система за управление TPA + TPAcad (Италия)
Електрошпиндел: HSD (Италия) 13,2 kW HSK-63F
Въртящ се механизъм за смяна на инструменти за 16 инструмента + линеен за 5
Пробивна глава HSD 12V+8H+1S

Описание на продукта

CNC обработващият център KDT KN-6516C с 4-осова обработка с един фрезови шпиндел и група за пробиване и фрезоване (12 вертикални шпиндела + 8 хоризонтални + трион за изрязване на канали) е предназначен за прецизно, високоскоростно фрезоване и запълване на отвори в мебелни и дърводелски изделия (шперплат, мебелни плоскости, ПДЧ, MDF, масивна дървесина от меки и твърди породи).

Машината е оптимално подходяща за дървообработващата и мебелната промишленост, които изискват повишена гъвкавост на оборудването (Добавяне на отвори и фрезоване). Тя ще бъде полезна както в предприятието на начално ниво, така и в мащабното производство.

Отличителни характеристики

-Обработваща площ 5150*1500 мм.
-Тип на масата: Подвижни греди "SCHMALZ".
-Шпиндел: HSD (Италия) - 13,2 kW с касета HSK-63F.
-Група за пробиване и пълнене: 12V+8H+1S.
-4-та ос - C.
-Сервомотори за придвижване на шпиндела и портала по осите X/Y/Z: - 1,3 kW.
-Скорост на придвижване по осите X/Y/Z: - 80/80/30 m/min.
-Механизъм за автоматична смяна на инструменти от револвиращ тип за 16 инструмента.
-Механизъм за автоматична смяна на инструмента от линеен тип за 5 инструмента.
-Конвейер за отстраняване на стружките, монтиран в основния комплект на машината.
-Контролен панел на TPA (Италия) - включва: Tra WSCM - управление на машината.
-Tpa Cad - моделиране; редактиране, създаване на програми за управление.
-KDT Remote Services (дистанционни услуги) - (телеуслуга) дистанционно обслужване чрез интернет връзка с цел отстраняване на неизправности, диагностика, поддръжка, ремонт или оптимизиране на процеса.
-Сензор за калибриране на инструменти.
-Двуконтурна система за смазване.
-Възможност за работа в режим на махало.

Предимства на дизайна

Машината извършва следните операции: фрезоване по три оси (фасади, врати, части за корпусна мебел и др.), вграждане на отвори от пет страни и изрязване на канали по ос Х с помощта на трион. Тези операции позволяват обработката на прости и сложни детайли в една инсталация, без да се налага преконфигуриране на машината.

Леглото има формата на рамкова конструкция с укрепващи ребра и тавани, изработени от изцяло метална ламарина, която осигурява надеждна основа за по-нататъшното закрепване на всички възли и агрегати към нея. Високата прецизност на изпълнението гарантира точно движение на конзолата и шпиндела, което впоследствие се отразява на точността на обработката.

Машината е оборудвана със съвременен мощен електрошпиндел с мощност 13,2 kW от италианския производител HSD, "ES951 e-core". Това е първият електрошпиндел със собствена интелигентност, който самостоятелно диагностицира работата си и изпраща информация към системата за управление на машината в реално време. Това позволява прецизно управление на работните режими на шпиндела и съобразяване с необходимата технология за обработка на детайла, което осигурява стабилна работа на машината, високо качество на обработката и удължава живота на инструмента.

Автоматичната смяна на инструменти с 16 позиции ще осигури на машината необходимия запас от използвани фрези и ще ви позволи да извършвате сложни операции с повече инструменти. Магазинът е оборудван със сервозадвижване, което ви позволява да сменяте инструмента с висока точност и скорост.

Опционален 5-позиционен линеен магазин за патронник HSK-F63 за бърз достъп до специализирани инструменти.

Конусен инструмент и шпиндел HSK 63 F Инструменталната система HSK е разработена от немски специалисти специално за високоскоростна и високопрецизна обработка. Използването на HSK конусен механизъм осигурява радиална и аксиална точност. HSK 63 F е предназначена за използване с високоскоростни инструменти.

Пробивна и запълваща група (12 вертикални + 8 хоризонтални шпиндела + 1 трион за изрязване на канали).

За разлика от конвенционалното 3-осово фрезоване на детайл, 4-осовата обработка позволява да обработване на продукта от пет страни, без допълнителни операции за пренареждане на детайла върху работния плот.
Това ви позволява получаване продукти със сложна форма с висока точност и скорост на обработка.

В основната конфигурация машината има конвейер за отстраняване на стружки и малки остатъци от детайли.

Сферични винтове по ос Z - движението се извършва с помощта на сферичен винт TBI (Тайван), който гарантира пълна липса на луфт и впоследствие висока точност на движението.
Цифровият контрол на ускорението заедно с високата твърдост на конструкцията позволяват високоскоростни движения без вибрации.

Короната и пиньона (KAI HE) (Тайвн) със зъби, шлифовани от закалена стомана, осигуряват висока точност и гладко движение поради минимално триене и липса на луфт. Зъбното колело е интегрирано във високопрецизна планетарна скоростна кутия.

Търкалящите се водачи и долните скоби на HIWIN (Тайван) осигуряват плавно движение поради минимално триене, като същевременно поддържат здраво захващане и прецизна точност.

Високомощните сервомотори Delta Electronics с мощност 1,3 kW и прецизните планетарни редуктори SESAME Motor Taiwan осигуряват синхронно движение, висока прецизност и динамика.

Двукръгова система за смазване смазва всички необходими компоненти и възли - автоматична система за смазване по осите X/Y, ръчна система за смазване по оста Z.

Работна маса - 8 греди с цифрови дисплей и вакуумни лапи SCHMALZ ви позволява бързо да позиционирате детайла.

Комплектът включва 24 вендузи SCHMALZ и 20 пневматични ограничителя, които осигуряват точно и надеждно притискане на детайла.

Режимът на работа на махалото разделя работния плот на две зони - това ви позволява да задавате различни програми за обработка в тези зони и може значително да съкрати времето за работа (цикъла) на машината, времето, когато обработката се извършва в една от зоните, а в друга операторът извършва поддръжка на машината (смяна на детайла ).

Завода на KDT използва електрически компоненти от надеждни производители за цялото оборудване. Те са взаимозаменяеми, като по този начин се повишава ефективността на сервизната поддръжка и контрола на качеството. Това са основно Delta Electronics, INVT (Innovation Value Teamwork), като в някои конфигурации се използват компоненти със специално предназначение от Schneider Electric, Siemens, Lenovo (индустриален компютър).

Панелът за ръчно управление и държачите за инструменти улесняват работата на оператора.

Сензор за калибриране на инструмента и дистанционно управление за работа с махало.

Контролно табло TPA (Италия) - включва 2 модула: Tra WSCM - управление на машини и Tpa Cad - моделиране, редактиране, създаване на програми за управление.

Вакуумната система на Becker с мощност от 5,5 kW и капацитет от 250 m3/h надеждно фиксира детайла.

Технически характеристики

Модел: KN-6516C
Система за управлениеTPA (Италия)
Размер на масата, mm5150x1500
ШпинделHSD, 13.2 kW, 24000 об/мин, скоба HSK-63 F
Четвърта ос CHSD
Пробивна глава12 вертикални + 8 хоризонтални шпиндела при 6000 об/мин + 120 мм циркуляр за канали
Смяна на инструментиреволверна за 16 места + линейна за 5 места
Максимална дължина на инструмента (без височината на обработвания детайл), мм200
Скорост на движение по X/Y/Z, m/min80/80/30
Мощност на сервоуправлението в X/Y/Z, kW2*1.3/1.3/1.3
Конфигурация на масата8 вакуумни греди, 24 вендузи SCHMALZ, 20 пневматични ограничителя
Обща консумирана мощност, kW26,3
Производителност на вакуумните помпи, m3/час1x244
Габаритни размери ДхШхВ, мм7830x3350x2500
Тегло, kg5500

Видео

Направете запитване
    phonechevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram