Кантираща машина  KE-665JSKA 

Имате нужда от технически консултант, който да отговори на въпросите Ви?

+359 87 997 9749
sales@kdtmac.bg
Кантираща машина KE-665JSKA

Кантираща машина  KE-665JSKA 

Двойна лепилна система за EVA/PUR лепило
Горна система за предварително разтопяване
с автоматично подаване на лепило
Скорост на подаване: 15-23 m/

Описание на продукта

Автоматичната кантираща машина KE-665JSKA от проходен тип с горен резервоар за лепило и пневматично преместване на възлите е предназначена за едновременно фурнироване на прави кантове на мебелни плоскости и заготовки със синтетичен рулонен материал.

кантираща машина - схема на заобляне

Отличителни характеристики

-Скорост на подаване 15-23 м/мин
-Горна лепилна система
-Автоматично превключване към 2 различни дебелини на кантовете чрез бързо натискане на съответния бутон на екрана за управление на машината
-Автоматично превключване към 4 различни дебелини на детайла чрез бързо натискане на съответния бутон на екрана за управление на машината (с памет)
-Инфрачервена лампа за нагряване на крайната повърхност на детайла
-Конвейерно подаване с енкодерна система
-Брояч на кантове
-Усилен конвейер
-5 бр. притискащи ролки с цикли
-Пневматичен механизъм за отстраняване на стърготините от обработвания детайл
-Панел за управление "Touch screen"
-Вграден контрол на точките за движение за безконтактно управление на обработващите звена
-Възможност за програмиране на технологични прекъсвания
-Индивидуален честотен преобразувател за всеки работен възел
-Осветление в защитната кабина
-Ограничители на вратите в защитната кабина
-Щифт за разпределяне на запасите предотвратява повреждането на компонентите на машината по време на работа
-Пневматичен затвор на ролката за лепило, който предотвратява замърсяването ѝ
-Регулиране на предния и задния наклон на ръба от контролния панел
-На всички възли са монтирани броячи за фина настройка
-Изпълнение в съответствие със стандартите CE
-Машината разполага с два агрегата за нанасяне на течности:
1.Първото устройство за нанасяне на разделителната течност: с помощта на 2 дюзи пред модула за предфрезоване на детайла. Това става чрез нанасяне на специална разделителна течност, така че остатъците от лепило, които излизат, да не влизат в контакт с обработвания детайл.
2.Вторият модул за нанасяне на полираща течност: с помощта на 2 дюзи пред модула за полиране. Това е почистваща течност. Основната задача е да се отстрани нанесеното в началото антилепило (разделителна течност) и свободните остатъци от лепило. А също и да придаде блясък на готовия кант на детайла.

Предимства на дизайна

Основата на кантиращата машина има формата на плътна каса с необходимите укрепващи ребра, което гарантира точното разположение на всички възли през целия период на работа.

Машината се управлява с дисплей тип "Touch screen". Иконите за включване/изключване на агрегатите и възлите на дисплея са интуитивни и не изискват специални умения за управление на машината.

Дебелината на направляващите подложки на лентата е увеличена на 15 mm.

Ограничител за подаване на детайли контролира минималното разстояние между детайлите, като предотвратява повреда на компонентите на машината по време на работа.

Новият дизайн на колоните на горните греди с повишена твърдост и специална геометрия, разработен от инженерите на завода KDT, осигурява висока якост на опората. Движението на притискащата греда при преконфигуриране на дебелината на детайла е по-стабилно и равномерно.

Модулът за съединяване е оборудван с два високочестотни мотора, които осигуряват висококачествена обработка на крайната страна на материала преди залепването на канта. Предварителното фрезоване се справя със "стъпката" от подрезвача и стърготините. Предварителен съединител е оборудван с диамантени фрезoви глави с височина 40 mm (65 mm по избор).

Предварително загряване на челната страна на детайла за по-добро залепване.

Притискащият модул се състои от 5 ролки, които се задвижват пневматично, което гарантира равномерно разпределение на силите върху канта по време на залепването. От 4-те ролки 2 са с различени конуси, което осигурява разпределение на силата на притискане по дебелината на детайла. 2 цилиндрични ролки прилагат натиск по цялата дебелина на детайла, а 3 конични ролки са концентрирани върху долната и горната част на детайла. Мощният пневматичен цилиндър на ножа за предварително рязане се справя добре с дебелия кант. Ролките са оборудвани с механизъм за почистване на лепилото.

Автоматичен горен резервоар за лепене с предварително разтопено лепило - капацитет 5 литра. Лепилото се дозира и не се прегрява по време на престой на машината. Прозорчето за наблюдение ви позволява да контролирате наличието на лепило. Време за загряване и готовност за работа 15 минути.

Машината е оборудвана с автоматично пневматично зареждане на гранулирано лепило. В долната част на леглото на машината има голям бункер за 12,5 kg, от който чрез въздушния поток гранулите се транспортират до горния бункер с предварително разтопено лепило.

Модулът за точно окрайчване е оборудван с два високочестотни електродвигателя, а движението на режещите части се извършва по специални линейни водачи. Устройството е оборудвано с автоматична система за смазване на водачите, както и със собствена аспирационна дюза. Дисковете на модул имат ъгъл на завъртане от 0 до 15 градуса.

Фрезовият агрегат се състои от два високочестотни електродвигателя, оборудвани с радиусни фрези, които позволяват обработката на кант с дебелина от 0,4 до 3,0 mm. Детайлът се проследява от два големи кръгли разпределителя (на всеки двигател), монтирани на плаващ възел, като тази конструкция предотвратява образуването на брак по време на фрезоването. Нова модификация на копира на модула за фрезоване с наклон и на модула за циклене има голяма площ на контакт с детайла. Такива копирни устройства не оставят следи върху детайли с каквато и да е повърхност, включително деликатни. фрезовият агрегат се регулира за различни дебелини на кантовете и се превключва от контролния панел.

Устройството за обработка на контури (корнер раундинг) е оборудвано с два високоскоростни мотора и успешно работи със скорост 23 m/min. Възможни са четири схеми на работа.

Радиусната цикла е с два твърдосплавни радиусни ножа, които след фрезоване на кант с дебелина 2,0 mm отстраняват тънък слой от фрезованата част на канта, в резултат на което се получава гладка обработена повърхност. Агрегатът за циклене е оборудван с механизъм за отделяне на стърготини от обработвания детайл след циклене.Преконфигурирането на възела за различна дебелина на канта става от контролния панел на машината.

Правата цикла е оборудвана с два прави ножа от твърда сплав (остъргване на лепило), които извършват обработка на кантовете в местата на съединяване с детайла. Тази операция отстранява излишното лепило и микро-несъвършенствата по шевовете в местата, където ръбът е залепен към детайла.

Полиращият агрегат полира обработваната част от канта, като високото качество се постига чрез осцилираща система, задвижвана от пневматични цилиндри.

Механизмът за повдигане/понижаване на притискащата греда е оборудван с електрическо задвижване, което осигурява бърз и точен монтаж до необходимата дебелина на детайла.

Централизирана автоматична система за смазване на водачите на агрегата за предфрезоване.

Автоматичното смазване на лентата се извършва от електрическа помпа.

Електрическите компоненти са изработени в съответствие със стандартите CE.

Вратите на машината са оборудвани със специални сензори за безопасна работа с техниката.

Технически характеристики

Кантираща машина KE-665JSKA
Скорост на подаване, m/min15-23
Възли на машината:Възли на машината: 1. 2. Притискаща греда. 3. Облицовъчен блок. 4. Предфрезоващ агрегат. 5. Контуриране на възли (корнер раундинг). 6. Модул с радиусни цикли. 7. Модул с прави цикли. 8. Полиращ модул.
Минимален размер на детайла, mm120x95
Дебелина на канта, mm0.4-3
Дебелина на детайла, mm10-60
Широчина на детайла, mm≥ 95
Дължина на детайла, mm≥ 120
Обща мощност, kW22
Работно налягане, MPa0.6
Размери ДхШхВ, mm5880x830x1730
Тегло, kg2300

Видео

Направете запитване
    phonechevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram