Кантираща машина KE-665JS

Имате нужда от технически консултант, който да отговори на въпросите Ви?

+359 87 997 9749
sales@kdtmac.bg
Кантираща машина KE-665JS

Кантираща машина KE-665JS

Радиусно фрезоване
Диамантен нож за подрязване
Високоскоростно проследяване

Описание на продукта

Автоматичната кантираща машина KE-665JS с проходен тип с горна лепилна вана е предназначена за лепене на прави ръбове на мебелни плоскости и заготовки със синтетичен ролков материал.

Отличителни характеристики

-Скорост на подаване 15-23 m/min.
-Инфрачервена лампа за нагряване на крайната повърхност на детайла.
-Конвейерно подаване с енкодерна система.
-Брояч на кантовете.
-Усилен конвейер.
- 5 притискащи ролки с цикли.
-Пневматичен механизъм за отстраняване на стружките от обработвания детайл.
-Панел за управление с "Touch screen".
-Вграден контрол на точките за движение за безконтактно управление на обработващите единици.
-Възможност за програмиране на технологични прекъсвания.
-Индивидуален честотен преобразувател за всеки работен възел.
-Осветление в защитната кабина.
-Ограничители на вратите в защитната кабина.
-Разпределител на запасите, предотвратяващ повреждането на компонентите на машината по време на работа.
-Пневматичен затвор на ролката за лепило, който предотвратява замърсяването.
-Регулиране на предния и задния надвес на канта от контролния панел.
-На всички възли са монтирани броячи за фина настройка.
-Изпълнение в съответствие със стандартите CE.
-Машината разполага с два агрегата за нанасяне на течности:
1. Първият модул за нанасяне на разделителната течност: с помощта на 2 дюзи в предната част на модула за предфрезоване на детайла. Това е, когато се прилага специална освобождаваща течност така, е всичкото излишно лепило, което стърчи навън, не влиза в контакт с детайла.
2. Втори модул за нанасяне на полираща течност: с помощта на 2 дюзи в предната част на полиращия модул. Това е почистващата течност, която се нанася. Основната задача е да се отстрани нанесеният в началото разделителен агент (разделителна течност) и всички свободни остатъци от лепило. А също и да се придаде блясък на обработения кант на детайла.

Предимства на дизайна

Основата на кантиращата машина има формата на плътна каса с необходимите укрепващи ребра, което гарантира точното разположение на всички възли през целия период на работа.

Машината се управлява с дисплей тип "Touch screen". Иконите за включване/изключване на агрегатите и възлите на дисплея са интуитивни и не изискват специални умения за управление на машината.

Дебелината на направляващите подложки на лентата е увеличена на 15 mm.

Ограничител за подаване на детайли контролира минималното разстояние между детайлите, като предотвратява повреда на компонентите на машината по време на работа.

Новият дизайн на колоните на горните греди с повишена твърдост и специална геометрия, разработен от инженерите на завода KDT, осигурява висока якост на опората. Движението на притискащата греда при преконфигуриране на дебелината на детайла е по-стабилно и равномерно.

Модулът за съединяване е оборудван с два високочестотни мотора, които осигуряват висококачествена обработка на крайната страна на материала преди залепването на канта. Предварителното фрезоване се справя със "стъпката" от подрезвача и стърготините. Предварителен съединител е оборудван с диамантени фрезoви глави с височина 40 mm (65 mm по избор).

Предварително загряване на челната страна на детайла за по-добро залепване.

Машината е оборудвана с автоматично пневматично зареждане на гранулирано лепило. В долната част на леглото на машината има голям бункер за 12,5 kg, от който чрез въздушния поток гранулите се транспортират до горния бункер с предварително разтопено лепило.

Модулът за точно окрайчване е оборудван с два високочестотни електродвигателя, а движението на режещите части се извършва по специални линейни водачи. Устройството е оборудвано с автоматична система за смазване на водачите, както и със собствена аспирационна дюза. Дисковете на модул имат ъгъл на завъртане от 0 до 15 градуса.

Фрезовият агрегат се състои от два високочестотни електродвигателя, оборудвани с радиусни фрези, които позволяват обработката на кант с дебелина от 0,4 до 3,0 mm. Детайлът се проследява от два големи кръгли разпределителя (на всеки двигател), монтирани на плаващ възел, като тази конструкция предотвратява образуването на брак по време на фрезоването. Нова модификация на копира на модула за фрезоване с наклон и на модула за циклене има голяма площ на контакт с детайла. Такива копирни устройства не оставят следи върху детайли с каквато и да е повърхност, включително деликатни. фрезовият агрегат се регулира за различни дебелини на кантовете и се превключва от контролния панел.

Устройството за обработка на контури (корнер раундинг) е оборудвано с два високоскоростни мотора и успешно работи със скорост 23 m/min. Възможни са четири схеми на работа.

Радиусната цикла е с два твърдосплавни радиусни ножа, които след фрезоване на кант с дебелина 2,0 mm отстраняват тънък слой от фрезованата част на канта, в резултат на което се получава гладка обработена повърхност. Агрегатът за циклене е оборудван с механизъм за отделяне на стърготини от обработвания детайл след циклене.Преконфигурирането на възела за различна дебелина на канта става от контролния панел на машината.

Правата цикла е оборудвана с два прави ножа от твърда сплав (остъргване на лепило), които извършват обработка на кантовете в местата на съединяване с детайла. Тази операция отстранява излишното лепило и микро-несъвършенствата по шевовете в местата, където ръбът е залепен към детайла.

Полиращият агрегат полира обработваната част от канта, като високото качество се постига чрез осцилираща система, задвижвана от пневматични цилиндри.

Механизмът за повдигане/понижаване на притискащата греда е оборудван с електрическо задвижване, което осигурява бързo и точнo преместване до необходимата дебелина на детайла.

Централизирана автоматична система за смазване на водачите на агрегата за предфрезоване.

Автоматичното смазване на лентата се извършва от електрическа помпа.

Електрическите компоненти са изработени в съответствие със стандартите CE.

Вратите на машината са оборудвани със специални сензори за безопасна работа с техниката.

Технически характеристики

Модел: KE-665JS
Скорост на подаване (m/min)15-23
Дебелина на канта (mm)0.4-3
Дебелина на детайла (mm)9-60
Дължина на детайла (mm)≥120
Ширина на детайла (mm)≥90
Мин. размери на детайла (mm)120*90
Инсталирана мощност (kW)19.65
Габаритни размери (L) (W) (H) (mm)6734*830W*1730H
Изходи за аспирацияØ100*2+Ø125*4

Направете запитване
    phonechevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram