Кантираща машина KE-655JS

Имате нужда от технически консултант, който да отговори на въпросите Ви?

+359 87 997 9749
sales@kdtmac.bg
Кантираща машина KE-655JS

Кантираща машина KE-655JS

Пневматично окрайчване
Лепене и пресоване
Ход назад и напред
Плоско циклене

Описание на продукта

Автоматичната кантираща машина KE-655JS от проходен тип с фугиране е предназначена за едновременно кантиране на прави кантове на мебелни плоскости и заготовки със синтетичен ролков материал.

Отличителни характеристики

-Скорост на подаване 15-23 m/min;
-Инфрачервена лампа за нагряване на крайната повърхност на детайла;
-Конвейерно подаване с енкодерна система;
-Брояч на ръбове;
-Усилен конвейер;
-5 ролки под налягане с цики;
-Пневматичен механизъм за отстраняване на стружките от заготовката;
-Две устройства за почистване с течност - едното пред устройството за съединяване, а второто - пред устройството за полиране;
-Панел за управление с "Touch screen";
-Вграден контрол на точките за движение за безконтактно управление на обработващите единици;
-Възможност за програмиране на технологични прекъсвания;
-Индивидуален честотен преобразувател за всеки работен възел;
-Осветление в защитната кабина;
-Ограничители на вратите в защитната кабина;
-Разпределител на запасите, предотвратяващ повреждането на компонентите на машината по време на работа;
-Пневматичен затвор на ролката за лепило, който предотвратява замърсяването ;
-Регулиране на предния и задния надвес на канта от контролния панел;
-Изпълнение в съответствие със стандартите CE.

Design advantages

Основата на кантиращата машина има формата на плътна каса с необходимите укрепващи ребра, което гарантира точното разположение на всички възли през целия период на работа.

Машината се управлява с дисплей тип "Touch screen". Иконите за включване/изключване на агрегатите и възлите на дисплея са интуитивни и не изискват специални умения за управление на машината.

Дебелината на направляващите подложки на лентата е увеличена на 15 mm.

Ограничител за подаване на детайли контролира минималното разстояние между детайлите, като предотвратява повреда на компонентите на машината по време на работа.

Новият дизайн на колоните на горните греди с повишена твърдост и специална геометрия, разработен от инженерите на завода KDT, осигурява висока якост на опората. Движението на притискащата греда при преконфигуриране на дебелината на детайла е по-стабилно и равномерно.

Модулът за съединяване е оборудван с два високочестотни мотора, които осигуряват висококачествена обработка на крайната страна на материала преди залепването на канта. Предварителното фрезоване се справя със "стъпката" от подрезвача и стърготините. Пред-съединителния модул е оборудван с диамантени фрезoви глави с височина 40 mm (65 mm по избор).

Предварително загряване на челната страна на детайла за по-добро залепване.

Притискащият модул се състои от 5 ролки, които се задвижват пневматично, което гарантира равномерно разпределение на силите върху канта по време на залепването. От 4-те ролки 2 са с различени конуси, което осигурява разпределение на силата на притискане по дебелината на детайла. 2 цилиндрични ролки прилагат натиск по цялата дебелина на детайла, а 3 конични ролки са концентрирани върху долната и горната част на детайла. Мощният пневматичен цилиндър на ножа за предварително рязане се справя добре с дебелия кант. Ролките са оборудвани с механизъм за почистване на лепилото.

Лепилната вана е с незалепващо покритие. Нагряването на лепилото може да се програмира, като се отчитат технологичните прекъсвания.

Модулът за точно окрайчване е оборудван с два високочестотни електродвигателя, а движението на режещите части се извършва по специални линейни водачи. Устройството е оборудвано с автоматична система за смазване на водачите, както и със собствена аспирационна дюза. Дисковете на модул имат ъгъл на завъртане от 0 до 15 градуса.

Фрезовият агрегат се състои от два високочестотни електродвигателя, оборудвани с радиусни фрези, които позволяват обработката на кант с дебелина от 0,4 до 3,0 mm. Детайлът се проследява от два големи кръгли разпределителя (на всеки двигател), монтирани на плаващ възел, като тази конструкция предотвратява образуването на брак по време на фрезоването. Нова модификация на копира на модула за фрезоване с наклон и на модула за циклене има голяма площ на контакт с детайла. Такива копирни устройства не оставят следи върху детайли с каквато и да е повърхност, включително деликатни. фрезовият агрегат се регулира за различни дебелини на кантовете и се превключва от контролния панел.

Радиусната цикла е с два твърдосплавни радиусни ножа, които след фрезоване на кант с дебелина 2,0 mm отстраняват тънък слой от фрезованата част на канта, в резултат на което се получава гладка обработена повърхност. Агрегатът за циклене е оборудван с механизъм за отделяне на стърготини от обработвания детайл след циклене.Преконфигурирането на възела за различна дебелина на канта става от контролния панел на машината.

Правата цикла е оборудвана с два прави ножа от твърда сплав (остъргване на лепило), които извършват обработка на кантовете в местата на съединяване с детайла. Тази операция отстранява излишното лепило и микро-несъвършенствата по шевовете в местата, където ръбът е залепен към детайла.

Полиращият агрегат полира обработваната част от канта. За по-голяма безопасност агрегатът е оборудван с допълнителни защитни капаци.

Механизмът за повдигане/понижаване на притискащата греда е оборудван с електрическо задвижване, което осигурява бърза и точена инсталация до необходимата дебелина на детайла.

Централизирана автоматична система за смазване на водачите на агрегата за предфрезоване.

Електрическите компоненти са изработени в съответствие със стандартите CE.

Вратите на машината са оборудвани със специални сензори за безопасна работа с техниката.

Технически характеристики

Модел:KE-655JS
Скорост на подаване (m/min)15-23
Дебелина на канта (mm)0.4-3
Дебелина на детайла (mm)9-60
Дължина на детайла (mm)≥120
Ширина на детайла (mm)≥90
Мин. размери на детайла (mm)120*90
Инсталирана мощност (kW)19.05
Габаритни размери (L) (W) (H) (mm)5346L*830W*1700H
Изходи за аспирацияØ100*2+Ø125*2

Направете запитване
    phonechevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram