Кантираща машина KE-668JSGA(45)

Имате нужда от технически консултант, който да отговори на въпросите Ви?

+359 87 997 9749
sales@kdtmac.bg
Кантираща машина KE-668JSGA(45)

Кантираща машина KE-668JSGA(45)

Работа с тесни детайли от 45 мм.
Двойна лепилна система за EVA/PUR
Скорост на подаване: 15-23 m/min

Описание на продукта

Високоскоростната автоматична кантираща машина KE-668JSGA (45) от проходен тип с пневматична пермутация на възлите и две съда за лепило за използване на PUR/EVA лепило е предназначена за едновременно лепене на прави кантове на мебелни плоскости и заготовки с ширина 45 mm или повече.

кантираща машина - схема на заобляне

Отличителни характеристики

-Висока скорост на подаване 15-23 m/min.
-Горен съд за лепило.
-2 независими съда за лепило с 2 групи преси. Тази функция е идеална за предприятия, които трябва често да преминават от конвенционално EVA лепило към PUR лепило.
-Станция за PUR лепило с отопляеми захранващи маркучи (Опция).
-Отделна станция за вакуумно съхранение и почистване на лепилния блок (Опция).
-Минималната ширина на обработваните заготовки е 45 mm.
-Загряване на крайната повърхност на детайла.
-Автоматично превключване към 4 различни дебелини на кантовете чрез бързо натискане на съответния бутон на екрана за управление на машината.
-Панел за управление "Touch screen".
-Вграден контрол на пътните точки за безконтактно управление на обработващите единици.
-Възможност за програмиране на технологични прекъсвания.
-Въведена възможност за автоматично преконфигуриране до размера, зададен на контролния панел, с помощта на енкодера.
-Референтната скала с цифров брояч гарантира бързо и точно задаване на необходимото отнемане на детайла по време на фрезоване на фрезовия модул.
-Индивидуален честотен преобразувател за всеки работен агрегат.
-Осветление в защитната кабина.
-Ограничители на вратите в защитната кабина.
-Разпределител на запасите предотвратяващ повреждането на компонентите на машината по време на работа.
-Пневматичен затвор на ролката за лепило предотвратява замърсяването.
-Регулиране на предните и задните надвеси от контролния панел.
-Изпълнение в съответствие със стандартите CE.
-Отделен честотен преобразувател за всеки машинен агрегат.
-Пневматична "щора" на лепилния блок.
-Почистващи завеси на всяка притискаща ролка.
-2 полиращи агрегата.
-Магазин за ролков кант с диаметър 800 mm.
-Регулатор за сгъстен въздух, сушилня.
-Автоматична система за смазване на всички компоненти на машината.
-Устройство за нагряване на края на детайла за по-добро залепване.
-На всички възли са монтирани броячи за фина настройка.

Предимства на дизайна

Основата на машината за кантиране има формата на плътна каса с необходимите укрепващи ребра, което гарантира точното разположение на всички възли през целия период на работа.

Машината се управлява с дисплей тип "Touch screen". Иконите за включване/изключване на агрегатите и възлите на дисплея са интуитивни и не изискват специални умения за управление на машината.

Ограничител за подаване на детайли контролира минималното разстояние между детайлите, като предотвратява повреда на компонентите на машината по време на работа.

Минималната ширина на обработваните детайли е 45 mm.

Машината е оборудвана със спомагателно устройство за подаване на тесни детайли.

Модулът за съединяване е оборудван с два високочестотни мотора, които осигуряват висококачествена обработка на крайната страна на материала преди залепването на канта. Предварителното фрезоване се справя със "стъпката" от пробивния трион, стружките. Предварителен съединител е оборудван с диамантени фрези с височина 40 mm (65 mm по избор).

Предварително загряване на челната страна на детайла за по-добро залепване.

Машината е оборудвана с 2 горни резервоара за лепило , което е необходимо за работа с различни цветове лепило, и два агрегата за предварително рязане. Двата резервоара за лепило позволяват за кратко време да се преконфигурира машината за работа с желания вид (със светло или тъмно лепило). Не е необходимо да демонтирате и почиствате ваната за лепило при преминаване към друг цвят лепило. Горни лепилни вани с предварително разтопено лепило, вместимост 5 литра. Лепилото се дозира и не се прегрява по време на престой на машината. Прозорчето за наблюдение ви позволява да контролирате наличието на лепило. Време за затопляне и готовност за работа 15 минути.

Машината е оборудвана с автоматично пневматично зареждане на гранулирано лепило. В долната част на леглото на машината има голям бункер за 12,5 kg, от който чрез въздушния поток гранулите се транспортират до горния бункер с предварително разтопено лепило.

Станция за зареждане с лепило PUR (PUR) (ВАРИАНТ)
Характеристики на станцията:
-Вместимост - 20 л.
-Мощност на загряване - 4,5 kW.
-Диаметър на цилиндъра - 280 mm.

Отделна станция за вакуумно съхранение и почистване на лепилния агрегат.

Система за почистване на лепилната кутия от PUR лепило.

Притискащият агрегат се състои от 5 ролки, които се задвижват пневматично, което гарантира равномерно разпределение на силите върху ръба по време на залепването. От 4-те ролки 2 са с различен конус, което осигурява разпределение на силата на притискане по дебелината на детайла. 2 цилиндрични ролки прилагат натиск по цялата дебелина на детайла, а 3 конични ролки са концентрирани върху долната и горната част на детайла. Мощният пневматичен цилиндър на ножа за предварително рязане се справя добре с дебелия кант.

Модулът за точно окрайчване е оборудван с два високочестотни електродвигателя, а движението на режещите части се извършва по специални линейни водачи. Устройството е оборудвано с автоматична система за смазване на водачите, както и със собствена аспирационна дюза. Мицеларните триони имат ъгъл на завъртане от 0 до 15 градуса.

Фрезовият агрегат се състои от два високочестотни електродвигателя, оборудвани с фрези с диамантен радиус , които позволяват обработката на материал за кантове с дебелина от 0,4 до 3,0 mm. Детайлът се проследява от два големи кръгли разпределителя (на всеки двигател), монтирани върху плаващ възел, като тази конструкция предотвратява образуването на брак по време на фрезоването. Първият модул за фрезоване е оборудван с фрези с радиус 2 mm, а вторият модул за фрезоване е оборудван с фрези с радиус 1 mm. Всяко фрезово устройство е настроено на две дебелини на канта и се превключва от контролния панел.

Устройството за обработка на контури (корнер раундинг) е оборудвано с два високоскоростни мотора и успешно работи със скорост 23 m/min. Възможни са четири схеми на работа.

Първата и втората цикла са оборудвани с два твърдосплавни радиусни ножа, които след фрезоване на канта отстраняват тънък слой от фрезованата част на канта и премахват кинематичната вълна, в резултат на което се получава гладка обработена повърхност. На първата радиусът на ножа е 2 mm, а на втората  радиусът на ножа е 1 mm. Избора се извършва от контролния панел на машината.

Радиусната цикла е оборудвана с пневматични механизми за пренастройване от дистанционното управление за различна дебелина на канта и механизъм за отстраняване на остатъците от канта по дължина за по-ефективното им отстраняване.

Правата цикла е оборудвана с два прави ножа от твърда сплав (остъргване на лепило), които извършват обработка на кантовете в местата на съединяване с детайла. Тази операция отстранява излишното лепило и микрогрубостите по шевовете в местата, където ръбът е залепен към детайла.

Двойният полиращ агрегат полира обработената част на канта и служи за отстраняване на излишното лепило, както и за придаване на окончателен вид на продукта. За да се придаде завършен блясък на ръба, се монтира устройство за нанасяне на полираща течност.

Енкодерът на механизма за повдигане/понижаване на притискащата греда ви позволява автоматично да позиционирате гредата според дебелината на детайла, зададена на контролния панел.

Централизирана автоматична система за смазване на водачите на агрегата за предфрезоване.

Електрическите компоненти са изработени в съответствие със стандартите CE.

Вратите на машината са покрити със слой шумоизолация, изработен от пенополиуретанова пяна, което ви позволява да постигнете комфортна работа.

Технически характеристики

Модел:KE-668JSGA(45)
Скорост на подаване (m/min)15-23
Дебелина на канта (mm)0.4-3
Дебелина на детайла (mm)9-60
Дължина на детайла (mm)

Ширина на детайла (mm)

End sealing: W≥40mm, L≥200mm;

Long side edge banding: 80mm>W≥45mm, L≥300mm

Инсталирана мощност (kW)28.97
Габаритни размери (L) (W) (H) (mm)9130L*990W*1960H
Изходи за аспирацияØ100*2+Ø125*6

Видео

Направете запитване
    phonechevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram