Кантираща машина KE-706

Имате нужда от технически консултант, който да отговори на въпросите Ви?

+359 87 997 9749
sales@kdtmac.bg
Кантираща машина KE-706

Кантираща машина KE-706

Кантираща машина за врати
Стандарт за окабеляване CE на ЕС
Запазен порт за докинг PUR

Описание на продукта

Автоматичната кантираща машина KE-706 е предназначена за едновременно кантиране на прави кантове на мебелни плоскости и заготовки със синтетичен ролков материал.

кантираща машина - схема на заобляне

Отличителни характеристики

-Горен съд за лепило с предварително разтопяване с автоматично пневматично зареждане на гранулирано лепило от специален бункер.
-Сервоконфигуриране на фрезоващият агрегат и циклене от контролния панел.
-Въведена възможност за автоматично преконфигуриране на ход до размера, зададен на контролния панел, с помощта на енкодера.
-Контуриране на ъгли от два двигателя.
-Машината може да работи 24 часа в денонощието без спиране и да обработва 3500-4000 линейни метра/смяна.
-Висока скорост на подаване до 18 м/мин.
-Персонален компютър за управление на функционалността на машината с "Touch screen".
-Вграден контрол на пътните точки за безконтактно управление на обработващите единици.
-Възможност за програмиране на технологични прекъсвания.
-Индивидуален честотен преобразувател за всеки работен възел.
-Лампа за предварително загряване на крайната повърхност на обработвания детайл.
-Осветление в защитната кабина.
-Ограничители на вратите в защитната кабина.
-Пневматичен затвор на ролката за лепило, който предотвратява замърсяването.
-Регулиране на предните и задните надвеси от контролния панел.
-Изпълнение в съответствие със стандартите CE.
-Машината разполага с две устройства за нанасяне на течности:
1. Първият модул за нанасяне на разделителната течност: с помощта на 2 дюзи в предната част на модула за предфрезоване на детайла. Това е, когато се прилага специална освобождаваща течност така, е всичкото излишно лепило, което стърчи навън, не влиза в контакт с детайла.
2. Втори модул за нанасяне на полираща течност: с помощта на 2 дюзи в предната част на полиращия модул. Това е почистващата течност, която се нанася. Основната задача е да се отстрани нанесеният в началото разделителен агент (разделителна течност) и всички свободни остатъци от лепило. А също и да се придаде блясък на обработения кант на детайла.

Предимства на дизайна

Основата на машината за кантиране има формата на плътна каса с необходимите укрепващи ребра, което гарантира точното разположение на всички възли през целия период на работа.

Машината се управлява от индустриален персонален компютър със система "Touch screen". Иконите за включване/изключване на агрегати и възли на дисплея са интуитивни и не изискват специални умения за управление на машината.

Ограничител за подаване на детайли контролира минималното разстояние между детайлите, като предотвратява повреда на компонентите на машината по време на работа.

Модул за нанасяне на разделителна течност с помощта на 2 дюзи пред модула за предфрезоване

Модулът за съединяване е оборудван с два високочестотни мотора, които осигуряват висококачествена обработка на крайната страна на материала преди залепването на канта. Предварителното фрезоване се справя със "стъпката" от пробивния трион, стружките. Предварителен съединител е оборудван с диамантени фрези с височина 40 mm (65 mm по избор).

Предварително загряване на челната страна на детайла за по-добро залепване.

Независимо управление на модула за подаване на кантовете.

Машината е оборудвана с горна лепилна камера с предварително разтопено лепило, с вместимост 5 литра. Лепилото се дозира и не се прегрява по време на престой на машината. Прозорчето за наблюдение ви позволява да контролирате наличието на лепило. Време за загряване и готовност за работа 15 минути.

Машината е оборудвана с автоматично пневматично зареждане на гранулирано лепило. В долната част на леглото на машината има голям бункер за 12,5 kg, от който чрез въздушния поток гранулите се транспортират до горния бункер с предварително разтопено лепило.

Модулът за точно окрайчване е оборудван с два високочестотни електродвигателя, а движението на режещите части се извършва по специални линейни водачи. Модулът е оборудван с автоматична система за смазване на водачите, както и със собствена аспирационна дюза. Мицеларните триони имат ъгъл на завъртане от 0 до 15 градуса.

Фрезовият агрегат със сервозадвижване се състои от два високочестотни електродвигателя, оборудвани с диамантени радиусни фрези, които позволяват обработката на материал за кантове с дебелина от 0,4 до 3,0 mm. Детайлът се проследява от два големи кръгли разпределителя (на всеки двигател), монтирани на плаващ възел, като тази конструкция предотвратява образуването на брак по време на фрезоването. Фрезоващият агрегат се настройва за различни дебелини на кантовете и се превключва от контролния панел.

Устройството за обработка на профили е оборудван с два мотора и работи успешно със скорост 18 m/min . Модулът е оборудван с диамантени радиусни фрези. Съществуват четири схеми на работа на възела.

Радиусната цикла е оборудвана с два твърдосплавни ножа, които след фрезоване на канта отстраняват тънък слой от фрезованата част на канта и премахват кинематичната вълна, в резултат на което се получава гладка обработена повърхност. Избора от една дебелина на канта към друга (от R2 към R1) се извършва с помощта на сервозадвижване от контролния панел.

Правата цикла е оборудвана с два прави ножа от твърда сплав (остъргване на лепило), които извършват обработка на кантовете в местата на съединяване с детайла. Тази операция отстранява излишното лепило и микрогрубостите по шевовете в местата, където ръбът е залепен към детайла.

Полиращият модул полира обработената част от канта. За да се придаде завършен блясък на канта, се монтира устройство за нанасяне на полираща течност.

Енкодерът на механизма за повдигане/понижаване на притискащата греда ви позволява автоматично да позиционирате гредата според дебелината на детайла, зададена на контролния панел.

Централизирана автоматична система за смазване на водачите на агрегата за предфрезоване.

Автоматичното смазване на лентата се извършва от електрическа помпа.

Електрическите компоненти са изработени в съответствие със стандартите CE.

Вратите на машината са оборудвани със специални сензори за безопасна работа с техниката.

Вратите на машината са покрити със слой шумоизолация, изработен от пенополиуретанова пяна, което ви позволява да постигнете комфортна работа.

Технически характеристики

Модел:KE-706
Скорост на подаване (m/min)13-18
Дебелина на канта (mm)0.4-3
Дебелина на детайла (mm)9-60
Дължина на детайла (mm)≥120
Ширина на детайла (mm)≥90
Мин. размери на детайла (mm)120*90
Инсталирана мощност (kW)20.93
Габаритни размери (L) (W) (H) (mm)5850L*940W*1960H
Изходи за аспирацияØ100*2+Ø125*4

Видео

Направете запитване
    phonechevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram