Кантираща машина KE-526G

Имате нужда от технически консултант, който да отговори на въпросите Ви?

+359 87 997 9749
sales@kdtmac.bg
Кантираща машина KE-526G

Кантираща машина KE-526G

Скорост на подаване 30 м/мин
За тежки кантове за врати на шкафове
Запечатан съд за лепило PUR

Описание на продукта

Високоскоростната автоматична кантираща машина KE-526G от проходен тип е предназначена за едновременно лепени на прави кантове на мебелни плоскости и заготовки със синтетичен ролков материал.

Отличителни характеристики

-Висока скорост на подаване 22-30 m/min;
-Две горни лепилни съда за работа с EVA и PUR лепило;
-Магазин за крайно подаване за 6+6 позиции със сервозадвижване;
-Пневматично регулиране на различни дебелини на кантовете от контролния панел;
-Притискаща лента вместо ролки гарантира прецизно позициониране на детайла на всички етапи от обработката на кантовете при скорост от 30 m/min;
-Хоризонтален модул за облицоване;
-Пресоваща група за 7 ролки сцикли;
-Контролен панел "Touch screen", базиран на WINDOWS 10;
-Допълнителни притискащи ролки;
-Вграден контрол на пътните точки за безконтактно управление на обработващите единици;
-Възможност за програмиране на технологични прекъсвания на съда за лепило;
-Високопрецизни броячи;
-Въведена е възможност за автоматично преконфигуриране на хода до размера, зададен на контролния панел с помощта на енкодер.
-Индивидуален честотен преобразувател за всяко работно звено;
-Лампа за нагряване на края на детайла;
-Осветление в защитната кабина;
-Ограничители на вратите в защитната кабина;
-Подавача на детайлите предотвратява повреждането на компонентите на машината по време на работа;
-Пневматична завеса на ролката за нанасяне на лепило предотвратява замърсяването и;
-Регулиране на надвесите на предния и задния ръб от контролния панел;
-Изпълнение в съответствие със стандартите CE.
-Машината разполага с два модула за нанасяне на течност:
1. Първият модул за нанасяне на разделителната течност: с помощта на 2 дюзи в предната част на модула за предфрезоване на детайла. Това е, когато се прилага специална освобождаваща течност така, е всичкото излишно лепило, което стърчи навън, не влиза в контакт с детайла.
2. Втори модул за нанасяне на полираща течност: с помощта на 2 дюзи в предната част на полиращия модул. Това е почистващата течност, която се нанася. Основната задача е да се отстрани нанесеният в началото разделителен агент (разделителна течност) и всички свободни остатъци от лепило. А също и да се придаде блясък на обработения кант на детайла.

Предимства на дизайна

Основата на машината за кантиране има формата на плътна каса с необходимите укрепващи ребра, което гарантира точното разположение на всички възли през целия период на работа.

Машината се управлява с дисплей тип "Touch screen". Иконите за включване/изключване на агрегатите и възлите на дисплея са интуитивни и не изискват специални умения за управление на машината.

Магазин за подаване на кантове с 6+6 позиции със сервозадвижване за автоматична смяна на един кант с друг - лесна работа, спестяване на време и разходи за труд. Сервоподаването на кантовете ви позволява да намалите превишенията на кантовете при рязане с гилотина и значително да намалите разхода на кантове. Регулирането на предните и задните превишения на кантовете се извършва от контролния панел.

Модулът за предфрезоване е оборудван с два високочестотни мотора, които осигуряват висококачествена обработка на крайната страна на материала преди залепването на канта. Предварителното фрезоване се справя със "стъпката" от пробивния трион, стружките. Предварителен съединител е оборудван с диамантени фрези с височина 40 mm (65 mm по избор).

Предварително загряване на челната страна на детайла за по-добро залепване.

Притискащият модул се състои от 7 ролки със цикли за отстраняване на излишното лепило и се задвижва с пневматика, което гарантира равномерно разпределение на силите върху канта по време на лепенето.

Машината е оборудвана с две горни вани за лепило: едната е за лепило EVA с предварително разтопено лепило, с вместимост 5 литра, а втората е запечатана за лепило PUR. Лепилото във ваната за EVA лепило се подава на дози и не се прегрява по време на престой на машината. Прозорчето за наблюдение ви позволява да следите за наличието на лепило. Времето за загряване и готовност за използване е 15 минути. Запечатаният лепилен блок за PUR лепило предотвратява проникването на влага от околната среда и елиминира последващото втвърдяване на лепилото, което значително намалява времето за обслужване на лепилния блок и влиянието на човешкия фактор.

Машината е оборудвана с автоматично пневматично зареждане на гранулирано лепило. В долната част на леглото на машината има голям бункер за 12,5 kg, от който чрез въздушния поток гранулите се транспортират до горния бункер с предварително разтопено лепило.

Модулът за хоризонтално оформяне осигурява прецизна обработка на надвишенията на кантовете в краищата на детайла и ви позволява да намалите разстоянието между детайлите със скорост до 30 m/min. Автоматично регулиране на ъгъла на рязане.

Фрезовият агрегат се състои от два високочестотни електродвигателя, оборудвани с фрези с диамантен радиус , които позволяват обработката на материал за кантове с дебелина от 0,4 до 3,0 mm. Детайлът се проследява с помощта на два големи кръгли трасера (на всеки двигател), монтирани на плаващ блок, като тази конструкция предотвратява дефекти по време на фрезоването. Първото устройство за фрезоване е оборудвано с фрези с радиус 2 mm, а второто устройство за фрезоване е оборудвано с фрези с радиус 1 mm. Всеки фрезови модул се настройва за две дебелини на канта и се превключва от контролния панел.

Радиусната фреза (контуриране) е оборудвана с четири високоскоростни мотора и работи успешно със скорост от 30 m/min. Модулът е оборудван с диамантени радиусни фрези. Има четири възможни схеми на работа на агрегата.

Първата и втората цикла са оборудвани с два твърдосплавни ножа с радиус, които след фрезоване на канта отстраняват тънък слой от фрезованата част на канта и премахват кинематичната вълна, в резултат на което се получава гладка обработена повърхност. В първия възел радиусът на ножа е 2 mm, а във втория възел радиусът на ножа е 1 mm. Модулите се включват от контролния панел на машината.

Радиусната цикла е оборудвана с механизми за пневматично регулиране от контролният дисплей за друга дебелина на канта и механизъм за разделяне на остатъците от канта по дължина за по-голяма ефективност.

Правата цикла е оборудвана с два прави ножа от твърдосплавни сплави (скрепер за лепило), които обработват кантовете в местата на съединяване с детайла. Тази операция отстранява излишното лепило и микронеравностите по шевовете, където кантът е залепен към детайла.

Двойно полиращ агрегат полира обработваната част на канта; високото качество се постига чрез осцилираща система, задвижвана от пневматични цилиндри. За да се придаде окончателен блясък на канта, се инсталира устройство за нанасяне на полираща течност.

Високопрецизен регулатор на машинните компоненти.

Стоманената притискаща греда с V-образен притискащ ремък гарантира прецизно и надеждно позициониране на детайла по време на всички етапи на обработката на кантовете при скорост 30 m/min.

Допълнителните притискащи ролки гарантират надеждно фиксиране на детайла.

Енкодерът на механизма за повдигане/понижаване на притискащата греда ви позволява автоматично да позиционирате гредата според дебелината на детайла, зададена на контролния панел.

Централизирана автоматична система за смазване на водачите на агрегата за предфрезоване.

Електрическите компоненти са изработени в съответствие със стандартите CE.

Технически характеристики

Кантираща машина KE-526G
Скорост на подаване (m/min)22-26-30
Дебелина на канта (mm)0.4-3
Дебелина на детайла (mm)9-60
Дължина на детайла (mm)≥100
Ширина на детайла (mm)≥60
Мин. размери на детайла (mm)100*60
Инсталирана мощност (kW)40.78
Габаритни размери (L) (W) (H) (mm)11889L*1150W*1960H
Изходи за аспирацияØ125*8

Видео

Направете запитване
    phonechevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram