Кантираща машина KE-496GH

Имате нужда от технически консултант, който да отговори на въпросите Ви?

+359 87 997 9749
sales@kdtmac.bg

Кантираща машина KE-496GH

-Висока скорост на подаване 20-26 m/min;
-2 горни лепилни станции за работа с различни цветове лепило;
-2 кантови магазина за работа с кантове с различна дебелина, материал или цвят;

Описание на продукта

Високоскоростната автоматична кантираща машина KE-496GH от проходен тип е предназначена за едновременно кантиране на прави кантове на мебелни плоскости и заготовки със синтетичен ролков материал.

кантираща машина - схема на заобляне

Отличителни характеристики

-Висока скорост на подаване 20-26 m/min;
-2 горни лепилни станции за работа с различни цветове лепило;
-2 кантови магазина за работа с кантове с различна дебелина, материал или цвят;
-Горна лепилна станция;
-Пневматично регулиране за различни дебелини на кантовете от контролния панел;
-Притискащата лента вместо ролки гарантира прецизно позициониране на детайла на всички етапи от обработката на кантовете при скорост 26 m/min;
-Панел за управление "Touch screen";
-Вграден контрол на точките за движение за безконтактно управление на обработващите единици;
-Възможност за програмиране на технологични прекъсвания на станцията за лепило;
-Високопрецизни броячи за настройка;
-Въведена възможност за автоматично преконфигуриране на гредата до размера, зададен на контролния панел, с помощта на енкодера.
-Референтната линийка с цифров брояч гарантира бързо и точно задаване на необходимото отнемане на детайла по време на фрезоване на фрезовия модул.
-Индивидуален честотен преобразувател за всеки работен възел;
-Лампа за нагряване на крайната повърхност на детайла;
-Осветление в защитната кабина;
-Ограничители на вратите в защитната кабина;
-Пръчката за подаване на материали предотвратява повреждането на компонентите на машината по време на работа;
-Пневматичен затвор на ролката за лепило, който предотвратява замърсяването ѝ;
-Регулиране на предния и задния наклон на канта от контролния панел;
-Изпълнение в съответствие със стандартите CE.
-Машината разполага с две устройства за нанасяне на течности:
1. Първият модул за нанасяне на разделителната течност: с помощта на 2 дюзи пред модула за предварително фрезоване (фрезоване) на детайла. Това става чрез нанасяне на специална разделителна течност, така че остатъците от лепило, които излизат, да не влизат в контакт с обработвания детайл.

2. Вторият модул за нанасяне на полираща течност: с помощта на 2 дюзи пред модула за полиране. Това е почистваща течност. Основната задача е да се отстрани нанесеното в началото антилепило (разделителна течност) и свободните остатъци от лепило. А също и да придаде блясък на готовия кант на детайла.

Предимства на дизайна

Основата на машината за кантиране има формата на твърда кутия с необходимите укрепващи ребра, което гарантира точното разположение на всички възли през целия период на работа.

Машината се управлява от индустриален персонален компютър със система "Touch screen". Иконите за включване/изключване на агрегати и възли на дисплея са интуитивни и не изискват специални умения за управление на машината.

Модулът за залепване е оборудван с два високочестотни мотора, които осигуряват висококачествена обработка на крайната страна на материала преди залепването на канта.
Предварителното фрезоване се справя със "стъпката" от пробивния трион, стърготините. Предварителен съединител е оборудван с диамантени фрези с височина 40 mm (65 mm по избор).

Предварително загряване на челната страна на детайла за по-добро залепване.

Притискащият агрегат се състои от 5 ролки, които се задвижват пневматично, което гарантира равномерно разпределение на силите върху ръба по време на залепването. От 4-те ролки 2 са с различен конус, което осигурява разпределение на силата на притискане по дебелината на детайла. 2 цилиндрични ролки прилагат натиск по цялата дебелина на детайла, а 3 конични ролки са концентрирани върху долната и горната част на детайла. Мощният пневматичен цилиндър на ножа за предварително рязане се справя добре с дебелия кант.

Машината е оборудвана с 2 горни резервоара за лепило , което е необходимо за работа с различни цветове лепило, и два модула за предварително рязане. 2 вани за лепило позволяват за кратко време да се преконфигурира машината за работа с желаната вана за лепило (със светло или тъмно лепило).
Не е необходимо да демонтирате и почиствате ваната за лепило при преминаване към друг цвят лепило. Горни лепилни вани с предварително разтопено лепило, вместимост 5 литра. Лепилото се дозира и не се прегрява по време на престой на машината. Прозорчето за наблюдение ви позволява да контролирате наличието на лепило. Време за затопляне и готовност за работа 15 минути.

Машината е оборудвана с автоматично пневматично зареждане на гранулирано лепило. В долната част на леглото на машината има голям бункер за 12,5 kg, от който чрез въздушния поток гранулите се транспортират до горния бункер с предварително разтопено лепило.

Модулът за точно окрайчвне е оборудван с два високочестотни електродвигателя, а движението на режещите части се извършва по специални линейни направляващи.
Агрегатът е оборудван с автоматична система за смазване на водачите.

Фрезовият агрегат се състои от два високочестотни електродвигателя, оборудвани с диамантени радиусни фрези , които позволяват обработката на материал за кантове с дебелина от 0,4 до 3,0 mm.
Детайлът се проследява от два големи кръгли разпределителя (на всеки двигател), монтирани на плаващ възел, като тази конструкция предотвратява образуването на скрап по време на фрезоването. Първият модул за фрезоване е оборудван с фрези с радиус 2 mm, а вторият модул за фрезоване е оборудван с фрези с радиус 1 mm. Всяко фрезово устройство е настроено на две дебелини на канта и се превключва от контролния панел.

Апаратът за обхождане (профилиране) е оборудван с четири високоскоростни мотора и успешно работи със скорост 26 m/min.
Устройството е оборудвано с диамантени радиусни фрези. Съществуват четири схеми на работа на възела.

Първата и втората цикла са оборудвани с два твърдосплавни радиусни ножа, които след фрезоване на канта отстраняват тънък слой от фрезованата част на канта и премахват кинематичната вълна, в резултат на което се получава гладка обработена повърхност.
На първия възел радиусът на ножа е 2 mm, а на втория възел радиусът на ножа е 1 mm. Възлите се включват от контролния панел на машината.

Радиусните цикли са оборудвани с механизми за пневматично пренастройване от таблото за управление с различна дебелина на канта и с механизъм за разделяне на остатъците от канта по дължина за по-ефективното им отстраняване.

Правата цикла е оборудвана с два прави ножа от твърда сплав (остъргване на лепило), които извършват обработка на кантовете в местата на съединяване с детайла. Тази операция отстранява излишното лепило и микро-несъвършенства по шевовете на местата, където кантът е залепен към детайла.

Двойният полиращ модул полира обработваната част на канта, като високото качество се постига чрез осцилираща система, задвижвана от пневматични цилиндри. За да се придаде завършващ блясък на ръба, се инсталира устройство за нанасяне на полираща течност.

Агрегатът за фрезоване на канали е оборудван с трион с твърдосплавни върхове за фрезоване на каналите под задната стена.
Възможно е да се използва една от трите възможности за позициониране на фрезоващия агрегат: за фрезоване на жлеб отгоре (T), отдолу (H) или в края (L) на детайла.

Високопрецизен брояч за настройка на машинните възли.

Магазинът за подаване на 2 канта опростява и ускорява процеса на смяна на кантовете и промяна на дебелината, размера и цвета.

Притискащата греда с ремък и автоматично позициониране гарантира прецизно и надеждно позициониране на детайла във всички етапи на обработката на ръбовете при скорост 26 m/min.

Енкодерът на механизма за повдигане/понижаване на притискащата греда ви позволява автоматично да позиционирате гредата според дебелината на детайла, зададена на контролния панел.

Централизирана автоматична система за смазване на водачите на агрегата за предфрезоване.

Електрическите компоненти са изработени в съответствие със стандартите CE.

Вратите на машината са покрити със слой шумоизолация, от пенополиуретанова пяна, което ви позволява да постигнете комфортна работа с оборудването.

Технически характеристики

Модел: KE-526GH
Скорост на подаване, m/min20-26
Възли на машината:1.Модулът за съединяване 2. Притискащо устройство. 3. Облицовъчен блок. 4. Първи фрезови модул. 5. Втори модул за фрезоване. 6. Контуриране на точки (кръгове). 7. Първи модул с радиусни цикли. 8. Втори модул с радиусни цикли. 9. Модул с прави цикли. 10. Първи полиращ модул. 11. Втори полиращ модул. 12. Агрегат за фрезоване на канали .
Минимален размер на детайла, mm120x60
Дебелина на канта, mm0.4-3
Дебелина на детайла, mm10-60
Широчина на детайла, mm≥ 60
Дължина на детайла, mm≥ 120
Обща мощност, kW37.82
Работно налягане, MPa0.6
Размери ДхШхВ, mm11315x1000x1960
Тегло, kg4200

Видео

Направете запитване
    phonechevron-right linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram